BenvINGUDA del president

Tant de bo no hagués fet falta fundar aquest sindicat. Això voldria dir que la nostra societat no estaria trencada per la meitat. Però la realitat és la que és, i consegüentment hem d’afrontar-la.

El posicionament radical de Metges de Catalunya (MC) per la independència i la seva connivència amb la Conselleria de Salut va fer moralment impossible que centenars d’afiliats, molts amb llargs anys de militància, romanguéssim impassibles. La gota que va satisfer el got va ser l’abandó per part de MC de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM), la qual cosa en la pràctica, suposava la separació total de la resta de metges i metgesses d’Espanya.

Aquesta decisió de cabdal importància no es va consultar amb ningú. Es va camuflar en un informe de presidència, furtant als afiliats la possibilitat de discussió.

I de cop molts ens trobem sense sindicat, estant convençuts de la necessitat d’estar sindicats per a poder defensar els nostres drets laborals.

Per sort la iniciativa d’alguns companys i companyes va cristal·litzar en aquest projecte: el Sindicat Mèdic Català (SIMECAT), presentat en societat el 12 de juny en el Clínic. Allí vam tenir el suport de representants de sindicats de la majoria de comunitats autònomes integrades en la CESM. De fet, en acabar l’acte, van celebrar una Junta extraordinària amb l’únic punt en l’ordre del dia d’acceptar-nos com a membres de ple dret.

El nostre objectiu és formar un sindicat per a tots i no per a uns pocs, que s’ocupi de defensar els nostres interessos professionals i no els criteris polítics dels seus dirigents, sense discriminar per motius ideològics. Volem ocupar l’espai que ens correspon en la sanitat catalana, el de professionals preocupats pels seus pacients i conscients de la nostra responsabilitat com a col·lectiu.

Aquest és un projecte il·lusionant, difícil però reptador, en el qual tots tindran cabuda. Metges, biòlegs, farmacòlegs, psicòlegs… Des d’ara mateix, us convido a afiliar-vos i a participar activament. Si alguna cosa hem après aquests mesos, és que ningú ens regalarà res. El que aconseguim serà amb el nostre esforç.

Dr. Nacho García Forcada

WhatsApp chat